Šibenik su uoči Dana Grada i blagdana sv. Mihovil posjetili Vukovarke i Vukovarci. Riječ je o uzvratnom posjetu delegacije Grada Vukovara na čelu sa gradonačelnikom Željkom Sabom i predsjednikom Gradskoga vijeća Grada Vukovara Tomislavom Džankom sa suradnicima, te predstavnicima Turističke zajednice grada Vukovara, desetak članova ŠRU Dunav Vukovar i HKGD Dunav.

Svečanost obilježavanja Dana Grada Šibenika uveličali su Vukovarke i Vukovarci svojim programom. Ispred hotela Jadran, neposredno uz morsku obalu, za brojne Šibenčanke i Šibenčane, ali i turiste, pripremljeno je u trinaest kotlića tisuću porcija slavonskog čobanca, ponuđene litre poznatog vukovarskog vina i voćnih rakija, a pjesmu i splet slavonskih i srijemskih plesova predstavili su članovi Hrvatskog kulturno glazbenog društva Dunav.

Događaj u Šibeniku odgovor je grada Vukovara na Dane Šibenika održane prošle godine u Vukovaru, kada su se Šibenčani predvođeni gradonačelnikom Antom Županovićem predstavili građankama i građanima Vukovara, također, svojom kulturnom i gastronomskom tradicijom. Ovakvi odnosi plod su vrlo čvrstih veza koje su dogovarali, prvenstveno, gradonačelnici Željko Sabo i Ante Županović, što je kasnije rezultiralo i potpisivanjem Povelje prijateljstva između ova dva grada u svibnju 2011. godine.

Gradonačelnik Šibenika Ante Županović je u društvo svojeg zamjenika Franka Vidovića izrazio ponos i zadovoljstvo zbog ovakve suradnje s gradom Vukovarom, što svi njegovi sugrađani dijele radost biti u prijateljskim odnosima s Vukovarkama i Vukovarcima.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio je čestitke gradonačelniku Županoviću i svim stanovnicima Šibenika.

-Stigli smo svojim prijateljima na svečanost Dana grada i sa sobom ponijeli od srca dio Vukovara, dio Slavonije i Srijema, koji se šibenskom rivom može osjetiti svim osjetilima. Imali smo i imamo snage i sposobnosti uzvratiti našim prijateljima na svemu dobrom. Naše prijateljstvo je neraskidivo i svakim danom se širi – rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo tijekom programa koji je potrajao dugo u šibensku noć.

{gallery}2012/09/29/01{/gallery}