Međunarodni dan starijih osoba, koji se prema odluci Ujedinjenih naroda od 1990. godine obilježava 1. listopada, prigodno je obilježen danas i u gradu Vukovaru. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković, družili su se sa građanima treće životne dobi.

U Domu za starije i nemoćne osobe Vukovar na Mitnici održana je priredba u izvedbi učenika Osnovne škole Antuna Bauera. Čestitajući korisnicima njihov dan, gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je djelatnicima doma na brizi koju iskazuju svakodnevno za 110 korisnika usluga u domu, te istaknuo kako grad Vukovar tijekom cijele godine pokazuje socijalnu osjetljivost za osobe starije životne dobi.

- Za besplatan prijevoz osobama starijim od 65 godina godišnje iz proračuna izdvajamo 1,4 milijuna kuna, svake godine dodjeljujemo jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića kao i uskrsnice korisnicima pomoći za podmirenje troškova stanovanja pri Gradu Vukovaru. Zajedno sa Ministarstvom socijalne pomoći i mladih već nekoliko godina vrlo uspješno provodimo program u kući osobama starije životne dobi. Zato slobodno mogu reći da rijetko koji grad u Hrvatskoj se može pohvaliti da toliko brine o osobama starije životne dobi kroz programe koje provodi tijekom godine kao što to čini Grad Vukovar- istaknuo je gradonačelnik Željko Sabo i dodao kako se na današnji dan samo želi dodatno skrenuti pozornost na tu činjenicu kao i potaknuti ostale da se uključe u skrb o našim starijim sugrađanima.

Program je zatim nastavljen prigodnim druženjem sa starijim građanima kojima je podijeljeno preko 1000 kilograma jabuka u gradskoj pješačkoj zoni, te u Borovu naselju, na križanju ulice Kralja Zvonimira i Hrvatskog zrakoplovstva.

Međunarodnim danom starijih osoba želi se pokazati da su starije osobe važni članovi svakog društva i potaknuti zemlje svijeta da omoguće uključivanje starijih osoba u društvo prema njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

{gallery}2012/10/01/07{/gallery}