Prerano preminuli predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem danas je uz najviše državne počasti pokopan na zagrebačkom groblju Mirogoj. Njegovo tijelo bilo je od jutarnjih sati izloženo u mrtvačnici, uz lijes su se izmjenjivale počasne straže, a u jednoj od njih se nalazio i saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. U zadnjoj su bili najviši državni dužnosnici.

Ceremonija posljednjeg ispraćaja započela je u podne. Veliko mnoštvo kolega, prijatelja i građana danas je pristiglo iz cijele Hrvatske reći svoje posljednje zbogom preminulom predsjedniku Sabora Borisu Špremu. Po njegovoj želji bio je to crkveni obred koji je predvodio pomoćni biskup zagrebački msgr. Mijo Gorski, a prigodnim riječima obratili su se hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Pogrebnu povorku do grobnice predvodili su crkveni vjerodostojnici, obitelj Borisa Šprema, zatim visoki državni dužnosnici i pratnja koju su činili pripadnici Oružanih snaga i MUP-a. Posmrtni ostaci predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema pokopani su uz najviše državne i vojne počasti. Pripadnici počasno-zaštitne bojne počasnom paljbom odali su počast preminulom Borisu Špremu, a premijer Zoran Milanović zatim je državnu zastavu predao njegovoj supruzi Jasenki. Po želji obitelji izvedena je skladba "Vatrene kočije" grčkog skladatelja Vangelisa.

Povodom prerane smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema u Republici Hrvatskoj današnji dan je odlukom Vlade RH proglašen Danom žalosti.

{gallery}2012/10/04/03{/gallery}