Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Općine Bački Petrovac u Republici Srbiji Pavel Marčok 15. listopada u Bačkom Petrovcu potpisali su Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Potpisivanje je održano povodom svečanog obilježavanja Dana Općine Bački Petrovac, a temeljem ranije donesenih odluka Gradskoga vijeća Grada Vukovara i Skupštine Općine Bački Petrovac.

„U skladu sa činjenicama da između Općine Bački Petrovac i Grada Vukovara, jedinica lokalne samouprave dvije susjedne države, postoji obostrani interes za razvijanje kulturnih, gospodarskih i drugih odnosa, da će daljnji kontakti doprinijeti učvršćivanju i proširivanju prijateljskih odnosa među različitim partnerima u obje jedinice lokalne samouprave i time potaknuti širenje prijateljskih veza među njihovim stanovnicima, da u aktualnom vremenu jedinice lokalne samouprave predstavljaju ključnu sponu u procesu razvoja regija i država te značajan subjekt međunarodnih odnosa, zaključuje se Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Vukovara u Republici Hrvatskoj i Općine Bački Petrovac u Republici Srbiji" – istaknuto je u tekstu potpisanog Sporazuma.

Sudionici svečanog čina istakli su kako već dvije godine traje vrlo dobra suradnja Turističke zajednice Grada Vukovara, Grada Vukovara i Općine Bački Petrovac na projektu „Formiranje centra za unapređenje znanja u ruralnom turizmu", vrijednog 178.723,39 eura, koji se provodi u sklopu prekogranične suradnje u okviru Programa IPA-e Republika Hrvatska – Republika Srbija 2007.-2013.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj nakon svečanog potpisivanja Sporazuma povodom Dana Općine Bački Petrovac, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom naglasivši kako potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji obvezuje sve buduće naraštaje na jačanje razvoja dvaju jedinica lokalne samouprave koje danas, među ostalim, obilježavaju mir, tolerancija i multietičnost.

U delegaciji Grada Vukovara nalazili su se: Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, Tomislav Džanak, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara, Željko Pinjuh, Danijela Stanković i Dejan Drakulić, zamjenici gradonačelnika, Kristina Glumac, viša stručna suradnica za EU projekte, Dražen Čulig, savjetnik za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu i Jasna Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

Službena stranica Općina Bački Petrovac

http://www.backipetrovac.rs/

{gallery}2012/10/16/01{/gallery}