×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/10/18/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/10/18/02

Hrvatsko društvo za odvodnju i navodnjavanje (HDON) i Hrvatsko hidrološko društvo (HHD) organizirali su u hotelu Lav u Vukovaru okrugli stol pod nazivom „ Zaštita od poplava u Hrvatskoj". Pokrovitelji okruglog stola su Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode. U uvodnom dijelu sudionicima skupa prigodno su se obratili, među ostalim, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Tijekom okruglog stola, koji se sastoji od šesnaest predavanja, pokušava se uvidjeti stanje i razvojne mogućnosti vodnogospodarske djelatnosti zaštite od poplava i drugih oblika štetnog djelovanja voda, uzimajući pri tome u obzir sve što je naučeno tijekom nedavnih poplava. Između ostalog, na okruglom stolu riječ je o zakonskim okvirima zaštite od štetnog djelovanja voda, stanju zaštitnih sustava, poplavama i obrani od poplava u RH te ulozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u obrani od poplava. Rezultati okruglog stola bit će korisne smjernice nadležnim državnim tijelima i institucijama za unapređenje stanja zaštite od štetnog djelovanja voda u Hrvatskoj.

{gallery}2012/10/18/02{/gallery}