Privredna komora Autonomne pokrajine Vojvodine organizirala je 23. i 24. listopada u Novom Sadu „Prvi Dunavski biznis forum" koji je okupio sudionike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Austrije i Hrvatske s ciljem predstavljanja i prenošenja iskustava iz područja dunavske prekogranične suradnje te poslovnog povezivanja i umrežavanja gospodarskih komora, gospodarstvenika i poduzetnika sa partnerima iz Dunavske regije. Izaslanik gradonačelnika i Grada Vukovara na ovom skupu bio je zamjenik gradonačelnika Dejan Drakulić.

Prvi Dunavski biznis forum obilježen je i dodjelom priznanja pojedincima i gradovima koji su na tom planu već ostvarili zapažene rezultate. U pitanju su bile dvije vrste priznanja. Priznanje „Dunavska statua" uručena je Banjai Gaboru, predsjedniku Skupštine županije Bač-Kiškun (Bács-Kiskun), Ivi Generu, predsjedniku Savjeta dunavskih gradova i regija, gradonačelniku Ulma i predsjedniku Savjeta podunavskih gradova i regija, Johanesu Hanu, europskom sekretaru za regionalnu politiku i Milanu Jankoviću, prvom potpredsjedniku Asocijacije komora dunavske regije.

Priznanje „Zlatni ključ" uručeno je Živoradu Smiljaniću, predsjedniku Općine Apatin za razvoj lokalne samouprave, Općini Golubac za najbolji projekt i Grad Temišvar za prekograničnu suradnju.

Gradu Vukovaru dodijeljen je „Zlatni ključ" za otvorenost i toleranciju uz obrazloženje - Grad Vukovar je poslije svih događanja pokazao svijetu primjer da mir i tolerancija mogu nadvladati sve sukobe i da život u podunavskoj regiji može biti na radost i korist svih naroda i država.

Zamjeniku gradonačelnika Vukovara Dejanu Drakuliću „Zlatni ključ" je uručio Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu.

Izvor fotografija:
www.topsrbija.com

{gallery}2012/10/29/03{/gallery}