Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktor prodaje „Kaufland“ za hrvatsko tržište Miodrag Borojević otvorili su danas u Poduzetničkoj zoni Priljevo 28 poslovnicu tog poznatog njemačkog trgovačkog lanca. Poseban razlog za zadovoljstvo imali su danas 100 zaposlenih djelatnica i djelatnika, od kojih 70-tak s područja grada Vukovara, jer su riješili egzistencijalno pitanje za sebe i svoju obitelj- radni odnos i sigurnu plaću.
Na svečanom otvorenju govorili su generalni direktor Kaufland Hrvatska k.d. Andreas Wendy i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.
-Morao sam rušiti mnoge barijere koje su postavili neki moji prethodnici kako bi ostvarili ovu vrijednu investiciju. Uvijek sam govorio da je na nama stvoriti sve potrebne uvjete, a potencijalne investitore samo molim da u slučajevima ostvarenja investicije u Vukovaru zapošljavaju moje vrijedne, časne i poštene sugrađane. „Kaufland Hrvatska“ svojom investicijom dolazi na plodno vukovarsko tlo i zasigurno će biti dovoljan poticaj nizu novih investitora, koji trebaju prepoznati kako za ulaganje njihovih vrijednosti i sredstava najveće prednosti u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave ima upravo grad Vukovar – naglasio je u svom obraćanju gradonačelnik Sabo.
U sklopu današnjeg programa predstavnici „Kaufland Hrvatska“ odali su počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju, te gradonačelniku Vukovara uručili donaciju od 20.000,00 kuna namijenjenih Projektu asistenti u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

{gallery}2012/12/05/03{/gallery}