pic 01 tnPredsjednik šahovskog kluba „Vukovar '91" Zdenko Jukić zahvalio je u ime igrača i rukovodstva gradonačelniku Vukovara Željku Sabi na uloženim naporima i dosadašnjoj potpori bez čega klub zasigurno ne bi ostvario vrlo zapažene rezultate tijekom ove godine.

Šahisti ŠK "Vukovar'91." ostvarili su u 2012. godini najveći uspjeh nakon povratka u grad ulaskom u 1.A Hrvatsku šahovsku ligu. Okosnicu ekipe čine domaće snage : Jukić Zdenko, Rosandić Denis, Zovko Mario, Živković Nikola i Mrgan Franjo.

Klub ima i drugu seniorsku ekipu kroz koju se pripremaju mlade snage, u suradnji sa starijim članovima ekipe, od kojih se u budućnosti očekuje ulazak u prvu ekipu. Druga ekipa nastupa u 3. HŠL-istok.

Puno se u klubu ulaže i u mlađe uzraste. Posljednje dvije godine mladi šahisti ŠK „Vukovar'91." osvojili su kadetsku ligu u kojoj nastupaju klubovi iz 5 slavonskih županija. U juniorskoj ligi 5 slavonskih županija osvojeno je drugo mjesto.

Od pojedinačnih nastupa treba izdvojiti odlične rezultate Tamare Ljikar na Svjetskom i Europskom prvenstvu za mlade do 18 godina kao i 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u svojoj kategoriji.

U seniorskoj kategoriji Zdenko Jukić je osvojio prvo mjesto na brzopoteznom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije, Mario Zovko je osvojio 1. mjesta na međunarodnom turniru u Tompojevcima i Valpovu, 4. mjesto na otvorenom međunarodnom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u Županji dok je Nikola Živković osvojio 9. mjesto na međunarodnom turniru u Bošnjacima.

-Izuzetno sam zadovoljan što osim masovnosti postižete i tako sjajne rezultate. Šahovska igra je iznimno korisna, posebno za mlade ljude, pa očekujem da i dalje osmišljavate nove programe s ciljem privlačenja novih članica i članova – poručio je gradonačelnik Sabo, koji izdvaja i osobna sredstva za stipendiranje mlade šahistkinje Tamare Ljikar.

Uz predsjednika kluba Zdenka Jukića na današnjem susretu u uredu gradonačelnika sudjelovali su još tajnik kluba Mario Zovko kao i šahistkinja Tamara Ljikar.