Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske svoju 3. sjednicu održava u Vukovaru 14. – 15. ožujka, a domaćin je Veleučilište Lavoslav Ružićka.

Tim povodom zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Danijela Stanković, zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragicom Holoker – Radumilo, primila je danas u Uredu gradonačelnika članove Vijeća na čelu s predsjednikom Tonijem Ganjto. U kratkom razgovoru studenti su se dotakli aktualnih tema i problematike sustava i zakona o studiranju, a zamjenica gradonačelnika je iskazala veliko zadovoljstvo u napretku djelovanja Vijeća te ponudila moguću pomoć u daljnjem radu.

Vijeće je osnovano je 20. rujna 2012. godine i okuplja studente radi promicanja zajedničkih interesa.

Kao koordinativno tijelo studentskih predstavnika veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj raspravlja o pitanjima zajedničkog interesa za sve studente veleučilišta i visokih škola, razvija zajedničke studentske programe i aktivnosti, štiti interese studenata veleučilišta i visokih škola, surađuje s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje i nadležnim ministarstvom te obavlja ostale poslove od interesa za studente veleučilišta i visokih škola. Primarni cilj je ojačati poziciju veleučilišta u RH.

Predsjednik Vijeća Toni Ganjto iskoristio je ovu prigodu i pozvao gradonačelnika i njegove suradnike na „Forum studenata veleučilišta i visokih škola RH" koji će se održati u svibnju ove godine, a obuhvaća promociju veleučilišta i visokih škola, smotru i sajam poslova te veliku humanitarnu akciju. U planu je i organizacija ljetnog susreta i sportskih igara.

{gallery}2013/03/15/05{/gallery}