Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem zahtjeva Grada Vukovara, donio je Odluku o odobravanju sredstava u ukupnom iznosu 5,8 milijuna kuna za sufinanciranje nabave strojeva, vozila i posuda za selektivno prikupljanje otpada.

Gradonačelnik Željko Sabo istaknuo je danas novinarima da prema donesenoj odluci Grad Vukovar mora odobrena sredstva upotrijebiti za nabavu stroja kompaktor, kako bi upotrebom istoga smanjili volumen preuzetog otpada i time omogućili dalje preuzimanje i zbrinjavanje otpada na lokaciji „Petrovačka dola", zatim za kupovinu raznih unificiranih posuda kojima će biti pokriveno svih sedam zona na kojima se sakuplja i odvozi otpad na području Grada Vukovara, te postaviti u gradu podzemne kontejnere za papir, pet/met ambalažu, staklo i bio otpad.

- Radi se o iznimno vrijednoj donaciji koja će umnogome pomoći gradu Vukovaru. Učinili smo puno na uređenju životnog okoliša, ali nismo mogli riješiti da istodobno isti primjereno i zaštitimo odgovarajućim kontejnerima. Zajedno sa gradskom tvrtkom Komunalac sačinili smo projekt i podnijeli zahtjev prema Fondu koji je reagirao na naše zadovoljstvo – rekao je gradonačelnik Vukovara te podsjetio na propali projekt izgradnje Regionalnog odlagališta komunalnog otpada u Antunovci, potpisan u ime grada od njegovih prethodnika, a radi kojega Vukovaru i drugim jedinicama lokalne samouprave koje su sudjelovale u njemu sudske presude i kazne mogu odnijeti značajna proračunska sredstva.

{gallery}2013/05/16/03{/gallery}