×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/05/27/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/05/27/02

 Gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo potpisao je 25. svibnja „Pismo namjere" sa udrugama koje aktivno djeluju na području Grada Vukovara kojim ključni društveni dionici izražavaju spremnost na suradnju i partnerstvo u korištenju zgrade Radničkog doma u Vukovaru nakon njezine potpune obnove. Potpisivanje „Pisma namjere", kojem je nazočila i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Luisa Vinton, rezultat je niza prethodno održanih konzultacija sa predstavnicima lokalne samouprave, udrugama, vijećima nacionalnih manjina kao i građankama i građanima grada Vukovara o određivanju buduće namjene unutrašnjeg prostora Radničkog doma.

Potpisnici „Pisma namjere", među ostalim, suglasni su nakon obnove povijesne zgrade u središtu Vukovara osnovati zajedničko savjetodavno tijelo koje će zajedno s predstavnicima Grada Vukovara kao vlasnikom zgrade koordinirati i dogovarati provođenje zajedničkih i pojedinačnih djelatnosti u Radničkom domu te surađivati međusobno u donošenju svih važnih odluka o rasporedu i načinu korištenja unutrašnjih i vanjskih prostora Radničkog doma.

– Ovo Pismo namjere biti će sastavan dio dokumentacije koja će biti predana predstavnici UNDP-a u RH Louisi Vinton i onda proslijeđena prema EU fondovima. Očekujemo da će do završetka kompletne obnove zgrade Radničkog doma doći uskoro i da će ta prepoznatljiva razglednica Vukovara ponovno postati središte događanja koje će zasigurno dodatno obogatiti život u našem gradu – naglasio je nakon potpisivanja „Pisma namjere" gradonačelnik Željko Sabo.

U okviru prve faze obnove Radničkog doma Vukovar završeni su radovi na obnovi podruma, krovišta i vanjske fasade što je svečano obilježeno 8. travnja ove godine. Preostali su radovi na unutrašnjem uređenju i opremanju, a prema procjenama za završetak biti će potrebno osigurati oko 2,7 milijuna eura. Kada zgrada bude kompletno završena u unutrašnjosti će biti uređena gradska kavana, osiguran prostor za udruge kao i multifunkcionalna dvorana za razne sadržaje dok će na katu biti smještene neke službe gradske uprave.

{gallery}2013/05/27/02{/gallery}