×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/05/29/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/05/29/02

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić potpisali su danas u Vukovaru Ugovor o sufinanciranju troškova završetka gradnje turističko-putničkog broda na rijeci Dunav. Ukupna cijena izrade iznosi 1,9 milijuna kuna, što će većim dijelom biti plaćeno sredstvima državnog proračuna putem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture a manjim iz proračuna Grada Vukovara. Izrada turističko-putničkog broda na javnom nadmetanju pripala je vukovarskoj tvrtki Volko, plovilo bi trebalo biti gotovo do konca ove godine i imati kapacitet prijevoza do 60 turista.

-Hvala ljudima u nadležnom ministarstvu što su prepoznali ovaj naš razvojni projekt. Grad Vukovar će pronaći partnere među turističkim agencijama kako bi se brod na najbolji mogući način stavio u funkciju – rekao je gradonačelnik Sabo.

Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić smatra da Vukovar sa svojom okolicom ima što pokazati, a novi brod je izvanredno sredstvo da to i učini.

-Ovo je primjer dobre suradnje lokalne samouprave i države koja je prepoznala napore i težnje grada Vukovara za razvojem. Naglasio bih i druge projekte koje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ovdje potiče, a tu mislim na projekte u vezi Luke Vukovar koja će se konačno pretvoriti u jednu modernu europsku luku, zatim pripremne radnje za obnovu industrijskog kolosijeka prema tvrtkama Adriatica i Bio-dizel, potpisivanje ugovora za državnu cestu D-5 kao i pomoć u iznosu 500.000 kuna za subvencioniranje trajektnog prijevoza između Vukovara i Bača s druge strane rijeke Dunav – rekao je zamjenik ministra Zdenko Adlešić.

Potpisivanju ugovora nazočili su Janko Brnardić, načelnik sektora unutarnje plovidbe i Goran Bošnjak, predstojnik Ureda državne uprave u Vukovaru koji je prethodno radio kao načelnik Odjela za pravne poslove u Lučkoj kapetaniji Vukovar.

{gallery}2013/05/29/02{/gallery}