Na današnjoj redovitoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara upozoreno je kako još uvijek na snazi ostaju izvanredne mjere opasnosti od poplave i trajat će sve dok vodostaj Dunava ne padne na 580 centimetara, što znači da 24-satna dežurstva odstaju do daljnjeg.

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik navedenog stožera Željko Sabo izrazio je još jedanput zadovoljstvo zbog iznimno kvalitetnog rada i nesebičnog zalaganja svih koji su po bilo kojoj osnovi radili na pripremi obrane od poplave. Također, zadovoljstvo odrađenim poslom na obrani od poplave nije krio niti direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić , ipak, upozoravajući da je „utakmica protiv vodenog vala dunava ušla u produžetke i treba biti oprezan do kraja". Na novinarsko pitanje o troškovima svih radova direktor Kukić je rekao da se troškovi obrane od poplave još ne mogu zbrojiti, ali u svakom slučaju riječ je o manje novca nego što bi bilo potrošeno da je nastala šteta uzrokovana poplavom.

Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara svoju će narednu sjednicu održati iduće srijede s početkom u 10 sati u gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

{gallery}2013/06/17/03{/gallery}