Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju NOVA TV i GRAD VUKOVAR upriličili su 29. lipnja u Vukovaru pravi glazbeni spektakl za koji su se pobrinuli vrhunske hrvatske zvijezde Prljavo kazalište i Colonia.

U perivoju dvorca Eltz u Vukovaru u četverosatnom programu uživalo je oko 12 tisuća Vukovaraca i posjetitelja iz cijele Hrvatske koji su na koncertnom spektaklu slavili ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju. Najveći dio programa Nova TV je prenosila uživo u kombinaciji sa programom u koji se održavao u prijateljskom gradu Dubrovniku uz nastup Severine.

Program pod nazivom "Nova zvijezda Europe" započeo je već u poslijepodnevnim satima na šetnici uz Dunav uz bogatu gastronomsku ponudu, a potom su u okviru obilježavanja Međunarodnog dana Dunava nastupila brojna kulturno-umjetnička društva pristigla u Vukovar iz cijele Hrvatske. Na velikoj pozornici nastupili su i članice i članovi dječjeg zbora „Vukovarski golubići" koji su sa pjevačem Prljavaca Mladenom Bodalecom izveli pjesmu „Moja domovina".

Pravi glazbeni spektakl u Vukovaru počinje izlaskom na scenu i nastupom legendarnog sastava Prljavo kazalište. Posjetitelji su već s prvim taktovima nastavili pjevati zajedno sa članovima zagrebačke grupe svima dobro poznate pjesme „Sve je lako kad si mlad", „Marina", „Kiše jesenje", „Lupi petama......

Istodobno uz glazbu voditelji Saša Kopljar i Marija Miholjek uključivali su se iz Vukovara uživo u program NOVA TV i razgovarali sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom, potpredsjednicom Vlade i ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić, šefom parlamentarne većine u Hrvatskom saboru Igorom Dragovanom (SDP), saborskom zastupnicom i euro parlamentarkom Biljanom Borzan (SDP), ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom (HNS), županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem (HDZ), županom osječko-baranjskim Vladimirom Šišljagićem (HDSSB), glumicama Jelenom Perčin i Sandrom Lončarić, glumcem Vladimirom Tintorom iz osječkog HNK te vukovarskim veslačem i reprezentativcem Hrvatske Matom Brandtom.

Nakon izvrsnog nastupa Prljavaca nastupila je glazbena zvijezda Colonia koja je prije samog nastupa zajedno sa gradonačelnikom Sabom i potpredsjednicom Vlade i ministricom Milankom Opačić prerezala svečanu tortu ukrašenu obilježjima Republike Hrvatske i Europske unije.

Colonia je blistala na sceni što je još više podiglo raspoloženje posjetitelja. U izvrsnom ozračju i slavlju plesalo se na hitove 'Dok ljuljaju se kreveti', 'Oduzimaš mi dah', 'Tako ti je mali moj', „Plamen od ljubavi' kao i sve druge.

Nebo iznad Vukovara zasjalo je iza ponoći prigodnim vatrometom kao vrhunac slavlja Vukovara povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

{gallery}2013/06/29/01{/gallery}