Ovogodišnji Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja otvorio je 28. kolovoza gradonačelnik Vukovara Željko Sabo u dvorani Hrvatskog doma Vukovar. Prije toga publici se obratio direktor festivala Igor Rakonić, koji je s ponosom rekao da je 7. VFF napravio najveći skok u svojoj sedmogodišnjoj povijesti, jer će na rekordnih 7 lokacija biti prikazano čak 77 filmskih naslova među kojima će ljubitelji filma imati priliku vidjeti i pobjednike najvećih svjetskih filmskih festivala. U ime glavnog sponzora T-coma prigodno je govorio Damir Borovac, a zatim i pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalio je svima koji su organizacijski pomogli tvrtki Discovery i Gradu Vukovaru. – Trudili smo se svake godine biti bolji i mislim da smo to uspjeli i opravdali, jer je brojna publika to nagradila svojim dolaskom na sve sadržaje. Posebno želim zahvaliti svim brojnim volonterima bez čijeg predanog rada i zalaganja Vukovar film festival ne bi mogao živjeti ovako uspješno – naglasio je gradonačelnik Vukovara.

Odmah nakon otvorenja publika u Hrvatskom domu Vukovar vidjela je kratkometražni igrani film „Crtarija" bugarskog redatelja Luybomira Pecheva te dugometražni igrani film njemačkog autora Jan Ole Gerstera pod nazivom „Ajme meni".

Sedmi Vukovar film festival prati i žiri u sastavu: Branko Šömen, Predrag „Miki" Manojlović i Đelo Hadžiselimović, a predviđene su nagrade za najbolji dugometražni igrani film, nagrada za kratki igrani film i nagrada za najbolji dokumentarni film.

Nakon prvih filmskih projekcija u prostoru Radničkog doma Vukovar koncert je održala popularna glazbena skupina Gustafi.

{gallery}2013/08/28/04{/gallery}