{gallery}2013/12/31/01{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo održao je posljednjeg dana 2013. godine medijsku konferenciju sa svojim zamjenicama Danijelom Stanković i Drinkom Komljenović te istaknuo kako je Vukovar unatoč izjavama nekih političkih aktera o kaotičnom stanju i svemu što se događalo stabilan grad i na ponos cijeloj Hrvatskoj. „S današnjim danom Grad Vukovar podmirio je sve svoje obveze. Uz brojne ostvarene projekte vidljive na svakom koraku u Vukovaru osobito želim istaknuti veliku socijalnu osjetljivost u trenucima teške ekonomske krize. Podijelili smo oko 5600 božićnica našim umirovljenicima, 1000 ljudi koji rade u sustavu Grada također su dobili božićnice, a s po 100 kuna pojedinačno darivali smo i studente. Uvijek želim istaknuti kako smo jedini grad u Hrvatskoj koji stipendira svih 455 studenata koji su to zatražili, a ispunjavaju potrebne uvjete. Treći smo grad u Hrvatskoj, poslije Dubrovnika i Bjelovara, po rezultatima rješavanja predmeta legalizacije. Ovu godinu završavamo s izvršenjem proračuna većim za osam milijuna kuna nego prošle godine. Uspjeli smo puno toga i zbog učinkovitih reformi i prilagodbi koje smo kao gradska vlast spremno dočekali i na vrijeme proveli" – rekao je gradonačelnik Sabo.
U osvrtu na posljednje dvije sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara na kojima nije usvojen proračun za 2014. godinu već privremeni proračun za prva tri mjeseca, gradonačelnik Vukovara je komentirao kako većina u Gradskom vijeću Grada Vukovara izaziva krizu gradske vlasti, a time i moguće stopiranje razvojnih projekata. „Dao sam prijedlog proračuna Grada Vukovara za 2014. godinu i na njega se mogu predložiti amandmani" – poručio je gradonačelnik Željko Sabo gradskim vijećnicima.

Na upit o aktualnoj najavi prestanka grijanja u Gradu Vukovaru zbog višemilijunskih dugovanja gradske tvrtke Tehnostan prema distributeru plina PPD-u, gradonačelnik Vukovara rekao je kako su o tom problemu vođeni razgovori u Zagrebu s predstavnicima mjerodavnog državnog ureda i na sam dan održavanja posljednje sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara. „Problem još uvijek nije riješen, ali smo vrlo blizu rješenja na čemu nastavljamo raditi već i u prvim danima Nove godine" – rekao je gradonačelnik Sabo i uputio zamolbu da svi mogu utjecati i poboljšati situaciju ako svoje račune za grijanje redovito plaćaju.
Uoči novogodišnje noći gradonačelnik grada Vukovara sa svojim zamjenicama poželio je sve najbolje svim građankama i građanima Vukovara kao i cijele Hrvatske.