{gallery}2014/09/05/01{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je danas u svom uredu izaslanstvo Demokratske zajednice Mađara u Republici Hrvatskoj. U izaslanstvu su se nalazili izvršni predsjednik DZMH Robert Janković i predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine grada Vukovaru Rozalija Jakumetović.

Razgovaralo se o položaju nacionalne manjine Mađara, koja prema popisu stanovništva 2011. godine u Vukovaru broji oko 350 pripadnika, te mogućnoj suradnji između Grada Vukovara i Demokratske zajednice Mađara Republike Hrvatske.

-Izuzetno smo zadovoljni prijemom gradonačelnika Ivana Penave i vjerujem kako ćemo raditi još više za grad Vukovar i da ćemo svojim djelovanjem nastaviti doprinositi bogatstvu svekolikog života u našem gradu. Spomenuli smo i neke projekte u svom radu s posebnim naglaskom na projekt „Mađarska kuća" u Vukovaru" i u sklopu koje bismo uredili i etno mađarsku kuhinju – kazala je nakon sastanka sa vukovarskim gradonačelnikom Rozalija Jakumetović, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine grada Vukovara.

U projekt „Mađarska kuća u Vukovaru" mađarska Vlada uložila je do sada 400.000,00 kuna, a predstavnici zajednice Mađara očekuju potporu za ostvarenje navedenog projekta i od Grada Vukovara, sukladno trenutačnim mogućnostima.