{gallery}2014/09/08/02{/gallery} U povodu početka nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Marija Budimir obišli su danas osnovne škole na području grada Vukovara. Tom prilikom uputili su ravnateljima, njihovim suradnicima, nastavnicima, profesorima, učenicima i roditeljima dobre želje i puno uspjeha u odgoju i obrazovanju te da školovanje provedu u veselju i zadovoljstvu.
- Ponosan sam što smo uspjeli odraditi naš predizborni projekt besplatnih učenika za sve osnovnoškolce i po prvi puta u gradu Vukovaru na taj način direktno pomoći učenicima i njihovim roditeljima. Osmijesi na njihovim licima to zasigurno potvrđuju i nama su najbolja nagrada. Bogatstvo i budućnost Vukovara su djeca i sigurno ćemo nastaviti njegovati te vrijednosti. Ovo je i pokazatelj kako će gradska vlast ubuduće raditi, odnosno osluškivati ćemo svoje sugrađane i služiti im u rješavanju životnih pitanja – kazao je gradonačelnik Ivan Penava te podsjetio kako su udžbenici dar koji treba čuvati, jer se iduće školske godine prenose na druge učenike.

Osnovne škole na području grada Vukovara u školskoj godini 2014./2015. pohađa 2081 učenik, od kojih je 276 polaznika prvoga razreda.