{gallery}2014/09/12/01{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je danas u nastupni posjet, veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj njegovu ekselenciju Suh Hyung-Wona u pratnji Donghwan Chea, savjetnika i zamjenika šefa misije, Junghyun Park, administrativne rajnice i Zorana Horvata, predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Uz gradonačelnika Penavu u razgovorima su sudjelovali zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Marija Budimir te viši stručni suradnik za EU projekte Kristina Glumac.

-Današnji posjet iskoristili smo za isticanje naših mogućnosti za razvoj suradnje na planu gospodarstva, kulture i sporta. Prioritet nam je bio prezentirati potencijale koje Vukovar ima u gospodarstvu kao i sve pogodnosti za potencijalne ulagače. Raduje me informacija da veleposlanstvo Republike Koreje pruža značajnu potporu hrvatskim poduzetnicima u upoznavanju tržišta i uvjeta poslovanja u Južnoj Koreji. Prvi kontakt nas ohrabruje i nećemo stati na ovome. Ponudili smo pomoć u organiziranju Nacionalnog dana Republike Koreje u Vukovaru, 9. listopada ove godine, tijekom kojeg ćemo se još čvršće povezati sa predstavnicima države koja je u samom vrhu svjetskih ekonomskih sila – rekao je gradonačelnik Vukovara nakon sastanka.

Veleposlanik Republike Koreje Suh Hyung-Won iskazao je riječi iznimnog poštovanja prema Vukovaru i njegovim građanima – Sva veleposlanstva u Republici Hrvatskoj svoje nacionalne praznike prigodno obilježavaju u Zagrebu, ali naše veleposlanstvo želi povodom nacionalnog Dana Republike Koreje upoznati građane Vukovara i istočni dio Hrvatske sa korejskom kulturom, običajima i poviješću – rekao je veleposlanik Suh Hyung-Won, te dodao kako želi ubuduće promovirati istočni dio Hrvatske kao turističku destinaciju s obzirom da su stanovnici Republike Koreje uglavnom za svoje posjete Hrvatskoj birali područje Dalmacije te središnje Hrvatske.