{gallery}2014/10/17/01{/gallery} Hrvatski zbor fizioterapeuta održava po treći puta u Vukovaru stručni kongres sa sudjelovanjem međunarodnih stručnjaka. Nakon svečanog otvaranja, na kojem sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, trodnevni skup je započeo okruglim stolom „Sigurnost pacijenata u fizioterapiji i indikatori kvalitete je Fizioterapija-znanost i umjetnost".
Antun Jurinić, predsjednik Hrvatskog zbora fizioterapeuta najavio će kako će se na ovom skupu baviti aktualnim temama. -Ako mi ne brinemo o sigurnosti pacijenata, onda su oni ugroženi i stoga je potrebno definirati niz parametara koji bi se morali poštivati kako bi se izbjegli neželjeni incidenti. U tom smislu mora se osigurati niz uvjeta, što je moguće kroz poštivanje protokola.
Na pitanje zauzima li fizioterapija u zdravstvenom sustavu mjesto koje zaslužuje, Jurinić odgovara kako je fizioterapija prilično zanemarena unutar zdravstvenog sustava zbog čega se i zalaže za promjenu dosadašnjeg odnosa. -Fizioterapija u Hrvatskoj nažalost još uvijek nije definirana potpuno u profesionalnom smislu. Zalažemo se za specijalizaciju i profesionalizaciju fizioterapije jer smo sigurno da bi to pridonijelo boljoj učinkovitosti i kvaliteti zdravstvene zaštite u području fizioterapije-pojašnjava Antun Jurinić.