{gallery}2014/10/18/05{/gallery} Tribina „Vjera i politika" održana je 18. listopada u sklopu 10. Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji (program u Gradu Vukovaru). Tribina je održana u župskom pastoralnom centru „Blaženi Alojzije kardinal Stepinac u župi sv. Josipa Radnika u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje.

Uvodno su govorili u ime organizatora vukovarskog ogranka Matice Hrvatske Dražen Živić, pater Vjenceslav Janjić, župnik župe sv. Josipa Radnika i pater Franjo Tomašević, župnik i dekan Karlovačkog dekanata. Zatim je na tribini predstavljena knjiga karlovačkoga gradonačelnika Damira Jelića „Oče naš", koju je fotografijama opremio Zvonimir Gerber. Sudionici tribine iznosili su vlastita razmišljanja, naglasili da je politika rad i briga za opće dobro, a opći je zaključak da se katolici trebaju uključivati u politiku i u njoj djelovati u skladu s moralnim vrijednostima vjere.

Među građankama i građanima tribini su nazočili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir.