{gallery}2014/10/22/07{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava svečano je 22. listopada potpisao i uručio 8 ugovora o dodjeli bespovratnih potpora za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanja jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću u 2014.godini. Ugovori su potpisani i uručeni u nazočnosti zamjenika i zamjenice gradonačelnika, Marijana Pavličeka i Marije Budimir te predsjednika Udruženja obrtnika Vukovar Dražena Zovka.

Najviši iznos pojedinačne potpore iznosi 10 tisuća kuna, a ukupan iznos ovih 8 potpora je 74 592 kune. Ugovori za potpore su potpisani sa: „BEBA" – obrt za održavanje zgrada, „JUVENIS" j.d.o.o. za trgovinu i usluge, „KEPČIJA" – obrt za fasadersko-ličilačke radove, „DONATELA" j.d.o.o. – za trgovinu i proizvodnju, „BOOMBASTIC" – obrt za ugostiteljstvo, „DOBRE KNJIGE" – obrt za knjigovodstvene usluge, „CENTAR ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM GRADA VUKOVARA j.d.o.o, „GEASS" – obrt za informatičke usluge.

- Malo poduzetništvo treba poticati, jer ono na svoj način osigurava i razvoj, a u vrijeme krize i jedno radno mjesto puno znači. Vukovarski poduzetnici i dalje se mogu javiti na javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora koji je otvoren do iskorištavanja svih 300 tisuća kuna osiguranih u gradskom proračunu za 2014.godinu – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Predsjednik Udruženja obrtnika Vukovar Dražen Zovko iznio je podatak da u Vukovaru trenutačno djeluje oko 600 obrtnika dok ih je prije gospodarske krize bilo oko 900, te pohvalio pristup sadašnje gradske vlasti kada je u pitanju ulaganje u vukovarske poduzetnike. Napravljen je konkretan i značajan iskorak kada se radi o visini proračunskih sredstava kojima se poduzetnicima olakšava pokretanje obrta – rekao je Dražen Zovko.