{gallery}2014/11/03/02{/gallery} Predstavnice braniteljske zadruge „Medene ruke" posjetile su gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i tom prigodom ga upoznale sa nastankom i djelovanjem zadruge te predstavile svoje proizvode koji će zbog svoje kvalitete zasigurno naći mjesta i u ponudi protokolarnog darivanja grada Vukovara.

Braniteljska zadruga ''Medene ruke'' osnovana je 2010. godine u Vukovaru i sastoji se od devet članica. Osnivači su žene, koje su se odlučile udružiti i pokrenuti vlastitu proizvodnju medenjaka.

- Koliko puta smo, svatko od nas, prigodom proslave raznih blagdana s nostalgijom i tugom pomislili na kolače iz našeg djetinjstva - medenjake. Upravo to, tradicija spravljanja domaćih kolača, toplina doma, vatra na ognjištu, te pomalo zaboravljene vrijednosti bile su misao vodilja kod nastanka ovog projekta – Hrvatska s okusom meda. Tradicija je duboko ukorijenjena u nama i trudimo se otrgnuti je zaboravu. Izvornosti želimo dodati novu dimenziju prihvatljivu današnjem vremenu i svakako prepoznatljivu. Želeći ponuditi suvenir koji će podsjećati na nezaboravni doživljaj, osmislili smo medeni kolač u obliku simbola svakog grada u Hrvatskoj. Medeni kolač objedinjava sve navedeno i jedinstvena je simfonija izgleda, okusa i mirisa – kazale su Gabrijela Zajačko, Fanika Janko i Karolina Cindrić o zamislima pri nastanku zadruge.

Više o braniteljskoj zadruzi „Medene ruke" možete saznati na web stranici: www.bzmedeneruke.hr