{gallery}2014/11/04/01{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Marijom Budimir sastao se u gradskoj vijećnici sa 50 Vukovarki i Vukovaraca koji će od 1. studenog 2014. do 31. siječnja 2015. godine biti zaposleni u javnom radu koji je sufinanciran sredstvima mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u okviru mjere „Radom za zajednicu i sebe".

Putem programa zaposlene su osobe sa statusom dugotrajnije nezaposlenosti u evidenciji HZZ-a koji će prema važećim kriterijima Gradu Vukovaru sufinancirati njihovu plaću u visini 50 posto. Cilj javnih radova je integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija nezaposlenih na traženje posla.

- Interes je bio izuzetno velik, što ne treba čuditi s obzirom na broj nezaposlenih u gradu Vukovaru. Na ovaj način želimo pomoći pedeset obitelji kako bi ostvarili kakav-takav, ali siguran prihod, jer ulazimo u godišnje doba u kojem su znatno povećani troškovi života. Ljudima smo dali prigodu da rade, uvjerili smo se da žele raditi i već mogu najaviti da ćemo program nastaviti i s proljeća. Ipak, treba naglasiti kako nam je prvenstveni cilj konkretnim mjerama i radnjama podupirati razvoj gospodarstva te pronalaženjem investitora otvarati nova radna mjesta, koja će nezaposlenim sugrađanima dati stalan posao i redovita primanja. Na tome ozbiljno radimo i uvjeren sam da ćemo uspjeti – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Prema riječima Marijana Pavličeka, zamjenika gradonačelnika, naredna tri mjeseca 50 djelatnika u javnom radu bit će angažirani na revitalizaciji javnih površina i poboljšanju kvalitete života, a bit će obuhvaćene lokacije koje su od šireg interesa za grad Vukovar i njegovo o stanovništvo. Prvog dana djelatnici na javnom radu uređivali su park šumu Adica i Županijsku ulicu.