{gallery}2014/11/05/02{/gallery} Na lokaciji u zgradi i prostoru ispred Gimnazije te Pastoralnog centra sv. Filipa i Jakova u organizaciji Stožera Zaštite i spašavanja Grada Vukovara, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar i Gimnazije Vukovar održana je pokazna vježba na kojoj je izvršena evakuacija učenika i nastavnika Gimnazije Vukovar. Navedena Lokacija osiguravala je realističan, odgovarajući i prikladan scenarij za optimalan način uvježbavanja, treninga i uključivanje različitih sudionika ( žurnih službi ) u provođenju mjere evakuacije te spremnosti ekipa za pružanje, eventualno potrebite pomoći.
Vježba je pokazala da su žurne službe( Javna vatrogasna postrojba Vukovar, Županijski zavod za hitnu medicinu, Policijska postaja Vukovar, Hrvatska gorska služba spašavanja-stanica Vinkovci, Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar ) u potpunosti spremni za spašavanje ljudi u kriznim situacijama, a predviđene aktivnosti evakuacije učenika, izvlačenje i spašavanje unesrećenih iz školske zgrade i gašenju požara su u cijelosti izvršeni.
Izvođenju vježbe prisustvovali su između ostalih gostiju i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i sporta gospoda Ivan Biškupović i Goran Kolarić kojima je na licu mjestu predočena problematika stvarnog klizišta kako bi se na vrijeme mogli poduzeti koraci i sanacija da ne bi došlo do urušavanja zgrade.