{gallery}2014/11/06/04{/gallery}Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Kenneth Merten posjetio je grad Vukovar, gdje je bio u svom četvrtom službenom posjetu, ali i prvom s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

- Novoizabrani gradonačelnik Vukovara govorio mi je o aktualnoj situaciji i kako pomoći u tome da pronađemo investitore koji će ovdje stvoriti nova radna mjesta. Ne možemo u ovom trenutku govoriti o nekim konkretnim američkim investitorima i projektima, ali moj je zadatak biti od pomoći kada do takvog slučaja dođe i u tome ću sigurno dati sve od sebe – rekao je veleposlanik Merten.

- Stalno ponavljam da nas najviše zanimaju investicije i otvaranje novih radnih mjesta, a tada molim i tražim podršku sa svih strana u i svim smjerovima. Postavlja se pitanje - zašto bi američki ili bilo koji investitor trebao ulagati upravo u Vukovaru? Jednostavno, zato što imamo razvijenu infrastrukturu, rijeku Dunav kao glavnu prometnicu Europe, sposobnu i jeftinu radnu snagu, lokalnu upravu koja je spremna brzo reagirati, ali i Zakon o obnovi i razvoju grada Vukovara koji u svom dijelu daje povlastice koje nema niti jedan drugi grad u Hrvatskoj. O tome sam nedavno već razgovarao s američkim gospodarskim izaslanstvom, a ovom prigodom ponovio i američkom veleposlaniku. Nadam se da će naši napori uroditi plodom i da ćemo uskoro moći govoriti i o konkretnim radnjama značajnim za razvoj gospodarstva u gradu Vukovaru – rekao je gradonačelnik Penava u izjavi novinarima nakon sastanka.