{gallery}2014/11/10/02{/gallery}Klub veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje, u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, i još 42 udruge sa područja grada Zagreba, organizira obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu pod sloganom: "I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR".

Program obilježavanja tradicionalno započinje posjetom Vukovaru, a završava 18. studenoga u Zagrebu svetom misom u crkvi Sv. Mati Slobode i koncertom „Bogu i Domovini" uz sudjelovanje hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika.

Sudionici programa stigli su u Vukovar 8. studenoga sa tri autobusa, te uz stručno vodstvo posjetili najvažnija mjesta obrane Vukovara iz Domovinskog rata. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata pridružili su im se i Igor Gavrić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara i predstavnici braniteljskih udruga grada Vukovara. Predsjednik Igor Gravrić je ovom prigodom organizatorima uputio riječi zahvalnosti na višegodišnjem neumornom radu i djelovanju kako žrtve Vukovara i Škabrnje ne bi pale u zaborav.

Cjelodnevni program u Vukovaru završen je na večernjoj sv. misi u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, gdje je braniteljima iz Zagreba predano „Vukovarsko svjetlo mira" , koje će povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovaru branitelji prenijeti u grad Zagreb i njime paliti veliku svijeću na središnjem događanju u glavnom gradu Hrvatske. Predaju „Vukovarskog svjetla mira" uzveličao je Župni mješoviti zbor iz Kaštel Staroga sa prigodnim koncertom.