{gallery}2014/12/11/04{/gallery} Bratovština hrvatskih vinskih vitezova održala je u mjesecu studenom 2. Humanitarni viteški bal na kojem je prikupljeno 20.000,00 kuna za opremanje dječjih igrališta u Dječjem vrtiću Vukovar 1.
Prokonzul vitez Ivo Delonga, predsjednik Bratovštine, predvodio je delegaciju koja je 11. prosinca posjetila Vukovar i u pratnji zamjenice gradonačelnika Marije Budimir prikupljena sredstva uručio ravnateljici DV Vukovar 1 Dubravki Sabo.

Delegaciju Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova tijekom posjete Vukovaru primio je u svom uredu i gradonačelnik Ivan Penava. Organizatorima i sudionicima navedene humanitarne aktivnosti uputio je riječi zahvalnosti na donaciji koja će zasigurno poboljšati uvjete boravka djece u predškolskoj ustanovi DV Vukovar 1.
Hrvatski vinski viteški konzulat utemeljen je 3. studenog 2002. godine u svetištu Sv. Mati Slobode u Zagrebu, odlukom Senata Europskog vinskog viteškog reda iz iste godine. Bratovština Hrvatskih vinskih vitezova okuplja dvjestotinjak štovatelja vina, među kojima su uz poznate vinare i vinogradare, enologe i brojne javne ličnosti. Vitezovi se zauzimaju za promicanje vinske kulture, znanstveni, istraživački i stručni rad u vinarstvu i vinogradarstvu te kulturu pijenja vina, ali i za temeljne kršćanske vrednote.