Gradsko vijeće Grada Vukovara donijelo je Odluku o ustrojstvu upravnih tijela Grada Vukovara na svojoj 3. sjednici, održanoj 17. listopada 2014. godine, a istom se uređuje ustrojstvo i djelokrug upravnih odjela Grada Vukovara, nazivi upravnih tijela i ostala pitanja od značaja za funkcioniranje upravnih tijela, u skladu sa zakonom.

U članku 7. navedene odluke navedeno je kako Grad Vukovar ima slijedeća upravna tijela:

• Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika
• Upravni odjel za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom
• Upravni odjel za društvene djelatnosti
• Upravni odjel za financije i nabavu
• Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju
• Služba za unutarnju reviziju
• Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša
• Upravni odjel za kulturu i turizam
Nakon donošenja nove Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Grada Vukovara provedeni su svi postupci za usklađenje unutarnjeg ustrojstva sa novom odlukom. Donesen je novi Pravilnik o unutarnjem redu kako bi se uredilo unutarnje ustrojstvo svakog pojedinog upravnog tijela Grada, nazivi i opisi poslova radnih mjesta, stručni i drugi uvjeti za raspored na radna mjesta, broj službenika i namještenika koji obavljaju poslove na pojedinim radnim mjestima te druga pitanja od značaja za rad upravnih tijela i upravljanje poslovima. Sukladno Odluci i temeljem Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, izvršeno je preuzimanje i raspored službenika i namještenika.

U zgradi gradske uprave Grada Vukovara napravljen je i novi raspored upravnih tijela. Trenutačno je u tijeku preseljenje službenika i namještenika po uredima s novim rasporedom o čemu će građanke i građani Vukovara uskoro biti detaljno obaviješteni.

Preseljenje se odvija u uredovno vrijeme i organizirano je tako da posljedice za redovito obavljanje svih poslova budu minimalne. Međutim, zbog obimnosti radova mogući su i problemi te se ovim putem moli za razumijevanje stranaka.