{gallery}2015/02/27/01{/gallery} Grad Vukovar je bogatiji za još jedno moderno dječje igralište koje je otvorio gradonačelnik Ivan Penava u pratnji zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka, pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Gorana Martinovića i sudjelovanje učenika 3. razreda OŠ Antuna Bauera te predstavnika Policijske postaje Vukovar Ivana Branimira Vrdoljaka.

Novoizgrađeno dječje igralište u centru Vukovara, između Dunavske šetnice i velikog gradskog parkirališta kod hotela „Dunav", zasigurno će dodatno obogatiti život djeci Vukovara, ali i njihovim roditeljima.

-Od našeg dolaska na vlast u Vukovaru posebno vodimo računa o obrazovanju i kvaliteti života naših mladih naraštaja. U ovom slučaju uložili smo stotinu tisuća kuna za uređenje i nova igrala na dječjem igralištu u samom središtu grada, pri čemu smo poštovali najmodernije standarde po pitanjima kvalitete i sigurnosti. Ovom prigodom istodobno smo željeli djelovati i preventivno, pozvali smo učenike te im naglasili kako, uživajući tijekom igre, moraju voditi računa o našoj zajedničkoj imovini. Samo u prošloj godini uništeno je gradske imovine u iznosu pola milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i najavio skoro otvaranje još dva nova dječja igrališta, na Mitnici kod nogometnog igrališta HNK Mitnica i na Trpinjskoj cesti u Ulici Kraljice Jelene.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglašava da na području grada Vukovara imamo 51 dječje igralište, ali osamdeset posto u lošem stanju.

- Grad ima za cilj urediti što više igrališta kako bi djeca i njihovi roditelji imali siguran prostor za igru i druženja. Tijekom ove godine planiramo postaviti još nekoliko novih, ali i dodatno opremiti sedam postojećih igrališta, među kojima u Mazda parku na Sajmištu, u Ulici Vlahe Bukovca i na Budžaku. Preko Vijeća za prevenciju Grada Vukovara planiramo održati niz edukativnih radionica, posebno u srednjim školama, kako bismo podigli svijest kod naših najmlađih sugrađana da međusobno djeluju preventivno i ne uništavaju svoja mjesta za druženje i igru. U tom smislu na dječja igrališta postavljamo i ploču s upozorenjem „Čuvajmo naše", koje završava riječima Siniše Glavaševića „..Grad, to ste vi" – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.