{gallery}2015/03/07/01{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Igor Gavrić primili su danas načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara i zamjenika predsjednika Općinskoga vijeća Škabrnje Elvisa Gospića.
Posjeta čelnika Općine Škabrnja nastavak je međusobne suradnje dva stradalnička mjesta iz Domovinskog rata, koja na isti dan, 18. studenoga obilježavaju stradanja iz 1991. godine. Vukovar obilježava pad grada nakon tromjesečne opsade JNA i srpskih paravojnih formacija, dok je u Škabrnji JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića ušla u to mjesto i počinila stravičan pokolj civila.
Upravo na tom tragu već duže vrijeme razmatra se inicijativa još čvršćeg i šireg povezivanja Vukovara i Škabrnje potpisivanjem Povelje prijateljstva. O toj jedinstvenoj želji stanovnika konačnu riječ trebaju dati Gradsko vijeće Grada Vukovara i Općinsko vijeće Općine Škabrnja, što bi se zasigurno moglo dogoditi tijekom ove godine.
Izaslanstvo Općine Škabrnja je u pratnji čelnika Grada Vukovara poklonilo se poginulim hrvatskim braniteljima Vukovara polaganjem vijenca ispred spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara.