×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/03/11/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/03/11/05

{gallery}2015/03/11/05{/gallery} Poštovani gospodine Penava, zahvaljujemo na prijemu i ugodnome druženju na Danu hrvatskih branitelja Vukovara. Kao dragovoljci koji smo u najtežem trenutku za grad Vukovar, istočnu Slavoniju i domovinu Hrvatsku, bez zadrške i srcem punim domoljublja došli pomoći obrani, ponosni smo na činjenicu da smo mi, kao i naš doprinos obrani Vukovara, utkani u neizbrisivu povjesnicu Hrvatskoga naroda.

Da podsjetimo, u obrani grada Vukovara sa područja bivše Općine Našice sudjelovalo je 67 dragovoljaca, raspoređenih u svim dijelovima obrane grada. Tijekom obrane i poslije po padu grada u ruke neprijatelja, živote je položilo 18 dragovoljaca, 4 su izašla u konvoju ranjenika, 16 u proboju, a ostalih 29 u srpskim koncentracijskim logorima, gdje su proživjeli najteža mučenja. Danas je nas preživjelih 37 dragovoljaca, 12 dragovoljaca je umrlo od posljedica ranjavanja i mučenja u logorima, bolestima i nažalost izvršenja suicida.

Vaš govor u Hrvatskome domu u Vukovaru dao nam je nadu u početak novog razdoblja u kojemu će Vukovar imati mjesto koje zaslužuje, mjesto koje neće biti spominjano samo dva do tri dana godišnje, već mjesto 365 dana u godini. Stanovništvo Vukovara to svakako zaslužuje.

Još jednom, hvala na prijemu i druženju, Vukovar uvijek može računati na našu podršku, jer za nas uvijek vrijedi: ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU, DA SE NE ZABORAVI!

Sa štovanjem!

Tajnik Udruge "Vukovarskih veterana" Našice: Branimir Jokić