{gallery}2015/03/11/05{/gallery} Poštovani gospodine Penava, zahvaljujemo na prijemu i ugodnome druženju na Danu hrvatskih branitelja Vukovara. Kao dragovoljci koji smo u najtežem trenutku za grad Vukovar, istočnu Slavoniju i domovinu Hrvatsku, bez zadrške i srcem punim domoljublja došli pomoći obrani, ponosni smo na činjenicu da smo mi, kao i naš doprinos obrani Vukovara, utkani u neizbrisivu povjesnicu Hrvatskoga naroda.

Da podsjetimo, u obrani grada Vukovara sa područja bivše Općine Našice sudjelovalo je 67 dragovoljaca, raspoređenih u svim dijelovima obrane grada. Tijekom obrane i poslije po padu grada u ruke neprijatelja, živote je položilo 18 dragovoljaca, 4 su izašla u konvoju ranjenika, 16 u proboju, a ostalih 29 u srpskim koncentracijskim logorima, gdje su proživjeli najteža mučenja. Danas je nas preživjelih 37 dragovoljaca, 12 dragovoljaca je umrlo od posljedica ranjavanja i mučenja u logorima, bolestima i nažalost izvršenja suicida.

Vaš govor u Hrvatskome domu u Vukovaru dao nam je nadu u početak novog razdoblja u kojemu će Vukovar imati mjesto koje zaslužuje, mjesto koje neće biti spominjano samo dva do tri dana godišnje, već mjesto 365 dana u godini. Stanovništvo Vukovara to svakako zaslužuje.

Još jednom, hvala na prijemu i druženju, Vukovar uvijek može računati na našu podršku, jer za nas uvijek vrijedi: ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU, DA SE NE ZABORAVI!

Sa štovanjem!

Tajnik Udruge "Vukovarskih veterana" Našice: Branimir Jokić