{gallery}2015/03/13/04{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uputio je početkom ove godine zamolbu Ministarstvu obrane RH kojom je zatražena potpora nastavku Programa raščišćavanja i djelomičnog uklanjanja ratom oštećenih objekata u gradu Vukovaru.
Kao što je poznato, Ministarstvo obrane i Oružane snage višekratno su davale potporu Gradu Vukovaru i navedenom programu. Pripadnici inženjerijskih postrojbi OS RH su u jednom partnerskom odnosu tijekom četiri godine na području Vukovara uklonili više od 400 ratom oštećenih objekata. Trenutačno je u gradskoj upravi evidentirano još 200 takvih objekata, iako su njihovi vlasnici podnijeli i potpuno kompletirali pedesetak zahtjeva.
Nažalost, negativan odgovor iz Ministarstva obrane zaustavit će stvaranje sigurnijeg i uređenijeg okružja za stanovnike Vukovara. Prema navodima iz tog ministarstva, Plan inženjerijskih infrastrukturnih radova Oružanih snaga Republike Hrvatske za 2015. godinu obuhvaća, isključivo, zadaće vezane za potrebe Ministarstva obrane, odnosno OS RH.