{gallery}2015/03/19/02{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović otvorili su novo dječje igralište u vukovarskoj četvrti Borovo naselje u Ulici kraljice Jelene za čiju gradnju i opremanje je iz gradskog proračuna utrošeno oko 100.000,00 kn.
Na otvorenju igrališta bio je prisutan i predstavnik Policije u zajednici iz PP Vukovar, učenici 5.a i 5.b razreda OŠ Siniše Glavaševića zajedno sa učiteljicama Branimirom Barun i Sanelom Kralj.
Kroz otvorenje dječjeg igrališta promovirana je kampanja "Čuvajmo naše", koju provodi Vijeće za prevenciju Grada Vukovara. Na ovaj način djeca osnovnih škola upoznaju se sa vrijednostima gradske imovine i njenom očuvanju.

- U sljedećih mjesec dana u planu je saniranje još četiri dječja igrališta koja su u lošem stanju. Zaista nastojimo maksimalno izaći u susret upitima građana vezano za navedenu problematiku te postojeća igrališta sanirati u što skorije vrijeme. -rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Igralište su tada, s pravom, preuzeli oni kojima je i namijenjeno, male Vukovarke i Vukovarci, koji su pokazali svoje oduševljenje novim igralima i odmah ih isprobali. Igralište je opremljeno sa osam novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani, klackalice i ostale sprave koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti.