{gallery}2015/03/30/05{/gallery} Gradsko vijeće Grada Vukovara održalo je svoju 9. sjednicu 30. ožujka. Gradski vijećnici donijeli su Odluku o usvajanju Izvješća o radu i Financijskog izvješća za 2014. godinu Gradskog muzeja Vukovar i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, dok isto nije prihvaćeno za Gradsku knjižnicu Vukovar. Prema mišljenju većine vijećnika (HDZ-a, HKS-a i HDSSB-a) izvješće ne prikazuje istinito financijsko stanje u Gradskoj knjižnici, a ravnateljica Vlatka Surma Szabo napravila je niz propusta. U raspravi je naglašeno da određene aktivnosti u radu zaslužuju pohvale dok financijsko izvješće ne zaslužuje prolaznu ocjenu. Utvrđeno je da nema donesene odluke o blagajničkom maksimumu, a više od godine nije rađen popis imovine tako da se ne zna zapravo pravo stanje niti imovine niti financijskih sredstava. Za takve stvari, istaknuto je, zakon i za ustanovu i za odgovornu osobu predviđa visoke novčane kazne. U raspravu se uključio i gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako ovakvo izvješće ne može biti prihvaćeno zbog niza uočenih nepravilnosti. Za gradonačelnikov prijedlog o neprihvaćanju odluke o usvajanju Izvješća o radu i Financijskog izvješća za 2014. Godinu Gradske knjižnice Vukovar glasovalo je 11 vijećnika HDZ-a, HKS-a i HDSSB-a. Nakon ove odluke vijećnici SDP-a i HNS-a napustili su sjednicu.
U nastavku sjednice gradski vijećnici većinom glasova (HDZ-a, HKS-a i HDSSB-a) donijeli su Odluku o dodjeli Javnih priznanja Grada Vukovara:

-Nagrada za životno djelo: Akademkinja Alica Wertheimer-Baletić, prof. Zdravko Dvojković, dr. Vesna Bosanac, Radwan Joukhadar.
-Medalja Grada Vukovara: Martina Stojšić, Ivica Azenić, Josip Boldiš, posthumno, Mirjana Kulić, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, Đuro Ivanković, Vilma Vidović, Zlatko Hegeduš, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar,
-Plaketa Grada Vukovara: Dom učenika ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Klub dizača utega „Vukovar", Stjepan Draganić, HNK Mitnica Vukovar, Vlado Martinko.
Javna priznanja nagrađeni će primiti na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara, 03. svibnja 2015. godine, u povodu Dana Grada Vukovara.
Gradski vijećnici donijeli su i Odluku o usvajanju Procjene o ugroženosti od požara i plana zaštite od požara, Odluku o davanju suglasnosti za korištenje imena Grada Vukovara Hrvatskoj udruzi za selekciju i uzgoj sitnih životinja „Vukovar 1955", Odluku o usvajanju izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2014. kao i Odluke o usvajanju izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2014. godinu.
Donesena je i Odluka o utvrđivanju prijedloga kandidata za doktore medicine-mrtvozornike - za područje grada Vukovara: Vladimir Nadaš, Gabrijel Shamonky, Blaženka Rašić Roso, mr.sc. Anto Blažanović, Mladen Ugljarević i Draženka Ezgeta Karačić. O njihovom imenovanju odluku treba donijeti Županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije.
Tonski zapis 9. sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara