{gallery}2015/05/07/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sastao se 07. svibnja 2015. godine u gradskoj vijećnici sa 70 Vukovarki i Vukovaraca koji će od 04. svibnja do 03. kolovoza 2015. godine biti zaposleni u javnom radu koji je sufinanciran sredstvima mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u okviru mjere „Radom za zajednicu i sebe". Zaposlene su osobe sa statusom dugotrajnije nezaposlenosti u evidenciji HZZ-a koji će Gradu Vukovaru prema svojim važećim kriterijima sufinancirati njihovu plaću u visini 50 ili 100 posto, u ovisnosti o trajanju prijave pojedine osobe u evidenciji nezaposlenih.

U programu "Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara" zaposleno je 45 osoba, a preostalih 25 osoba u projeku "Pomoć u kući starijim osobama".

Cilj ove mjere je integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija nezaposlenih na traženje posla.

-Ljudima bez posla i u teškoj materijalnoj situaciji svaki oblik pomoći je dobar. Javni radovi su „slamka spasa", „vatrogasna mjera" i privremeno rješenje. Međutim, meni i suradnicima u gradskoj upravi prioritet su nova radna mjesta i stalan posao za nezaposlene stanovnike Vukovara. Nakon 200 novozaposlenih u posljednje vrijeme, najnovija pozitivna vijest je da od novog ulagača poziv vezano za posao mogu očekivati nezaposleni djelatnici u proizvodnji obuće. Od djelatnika u javnim radovima očekujem odgovorno i kvalitetno izvršavanje povjerenih radova – rekao je gradonačelnik Ivan Penava uoči uručivanja ugovora zaposlenima u javnim radovima. Gradonačelniku Vukovara tom prigodom pridružile su se pročelnica UO za opće poslove i ured gradonačelnika Sanja Tokić i pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović.