U srijedu 10. lipnja, u hotelu International (Zagreb) održana je promocija knjiga „Ne plači, moj dobri Anđele" Vukovarca, branitelja i logoraša, Damira Plavšića te „Moja rijeka suza", Željka Mitrović Jurić, simbol stradanja Vukovarske djece – djevojčica u plavom kaputiću.

Promociji je prisustvovao i gradonačelnik grada Vukovara koji se skupu obratio prigodnim riječima istaknuvši kako je Vukovar grad simbol – simbol herojstva i žrtve, ali i da se prečesto o Vukovaru govori samo u negativnom kontekstu pa tako i danas ostaje kamen spoticanja. „Ono što svi mi Vukovarci znamo je činjenica da bitka za Vukovar traje i danas. Ali to je potpuno drugačija bitka od one koju smo doživjeli '91. godine.," rekao je Penava.

Damir Plavšić i Željka Mitrović Jurić hrabro nastavljaju svjedočiti istinu o ratu u Vukovaru. Svoje su svjedočanstvo zapisali kako mlade generacije ne bi zaboravile povijest te kao spomen na svoje članove obitelji, sve nevine žrtve, branitelje i suborce, koji više nisu s nama.

„Kada su se Damir i Željka obratili Gradu Vukovaru za pomoć oko realizacije projekta tiskanja novih izdanja knjiga: „Ne plači, moj dobri Anđele" i „Moja rijeka suza" rado smo se odazvali i prepoznali važnost ovoga projekta koji je u suglasnosti s našim planovima obnove Vukovara i stvaranja grada koji će biti važno gospodarsko, prometno, obrazovno i kulturno središte kakvo je bio kada su Željka i Damir bili djeca," rekao je u svome govoru Penava naglašavajući kako Vukovar ide naprijed i da je za Vukovarce svaki dan nova pobjeda, no da svoje heroje i svoje žrtve ne zaboravljaju jer su njihova imena neizbrisivo upisana u naše sjećanje i temelj su svakog našeg postignuća.