{gallery}2015/07/03/03/03{/gallery}Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima je u četvrtak 2. srpnja održao javnu tribinu u prigradskom naselju Sotin. Ovo je druga po redu tribina ovakvoga karaktera održana u gradskim četvrtima. Gradonačelnik je objasnio kako se za ovakav način neposredne komunikacije s građanima odlučio zbog toga što Vukovar još uvijek nema mjesne odbora pa je ovo način doznavanja konkretnih problema unutar svake pojedine četvrti.

„Problemi će se brže i učinkovitije rješavati nakon što se na području grada provedu izbori za mjesne odbore, a do tada će gradski morati na ovakav način dolaziti u kontakt s građanima i iz prve ruke saznavati što ih muči," rekao je Penava.

Ovim je putem građane upoznao s projektima planiranim za Sotin. Najveći i najvažniji od projekata je svakako uvođenje vodovodne i kanalizacijske mreže vrijedan 20 milijuna kuna. Za ovaj je projekt natječaj još uvijek u tijeku, a slijedit će ga i asfaltiranje dvaju pristupa Dunavu. Jedan od pristupa se nalazi u samom centru naselja, a drugi iza nogometnog igrališta. Također, još jedan od velikih projekata je i sanacija Spomen obilježja sotinskim žrtvama Domovinskog rata koji je već u izgradnji.

„Već smo mnogo učinili za Sotin i promjene su jasno vidljive. Travnate površine redovito su pokošene, uklanja se opasno i staro drveće pored glavne prometnice, tretiranje komaraca obavlja se prema rasporedu, nedavno obnovljeno dječje igralište, uređuju se staze, a Sotinjani su među prvima u Vukovaru dobili i nove spremnike za komunalni otpad," naglasio je Penava ističući kako se gradska uprava želi ujednačiti standard života u svim gradskim četvrtima.

Primarna je funkcija tribine bila mogućnost da građani upoznaju gradske čelnike s problematikom koja njih muči. Kao neke od problema koji ih muče Sotinjani su istakli divlju deponiju u ulici Vladimira Nazora, loše otresnice, održavanje Hrvatskoga doma, urušavanje starih sotinskih kuća uz glavnu prometnicu i dr., a kao odgovor građanima Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša u dogledno će vrijeme izaći na teren kako bi analizirao stanje i krenuo u rješavanje problema.