{gallery}2015/08/01/01/{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i  predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić pozdravili su sudionike 6. po redu memorijalnog ultramaratona od Vukovara do Dubrovnika kojega organizira Udruga Slavonsko-Brodski Biciklist, a koji su 1. kolovoza u 7.00 sati ujutro krenuli s Ovčare put Dubrovnika.

Navedeni se ultramaraton održava u periodu od 1. do 7. kolovoza 2015. godine, a svaki dan voze etapu u dužini od 160 do 170 kilometara. 

Tijekom ovoga ultramaratona biciklisti prolaze kroz gradove koji su podnijeli najvie stradavanja u Domovinskome ratu te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvama mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše domovine. U sedam dana prevale više od 1000 kilometara kako bi poslali poruku svim mlađim generacijama da nikada ne smiju zaboraviti žrtvu koju je hrvatski narod podnio 90-ih godina prošlog stoljeća. Ove godine ultramaraton nosi posebene emocije jer se uskoro obilježava 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Oluja".