{gallery}2016/02/03/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava tijekom posjeta Festi sv. Vlaha i obilježavanju Dana grada Dubrovnika sastao se i s županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.

Tom prigodom, gradonačelnik Penava iznio je projekt obnove vukovarskog Vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva, a župan Dobroslavić je kazao kako će sredstva za obnovu vukovarskog Vodotornja donirati i Dubrovačko-neretvanska županija.

„U Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na svakom koraku osjećamo poseban odnos prema Vukovaru. Grad Dubrovnik je prvi grad s kojim je Grad Vukovar potpisao Povelju prijateljstva, 3. veljače 1993. godine, koja je na najbolji mogući način i potvrđena iznimno dobrom suradnjom u protekle 23 godine. Ovaj dio Hrvatske, koji je i sam teško stradao u Domovinskom ratu, s puno osjećaja i razumijevanja odnosi se prema Vukovaru i njegovim građanima. Uključivanje i potpora projektu "Vukovarski Vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva" posebno nam puno znači i dodatno će osnažiti povezanost naših gradova. Izražavam veliku zahvalnost na svemu što naši prijatelji čine i što će činiti i u budućnosti kako bi Vukovar i stvarno postao mjesto posebnog pijeteta i mjesto za dobar život" – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon susreta sa dubrovačkim čelnicima.