{gallery}2016/02/17/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara je održao sastanak sa australskom veleposlanicom u RH Susan Cox koja je grad Vukovar posjetila četvrti put. Na sastanku su razgovarali o povezivanju Australije i Hrvatske, uključivanju dijaspore u razvoj gospodarstva i infrastrukture na području grada Vukovara, o razvojnim problemima prilikom čega je veleposlanica ukazala na načine tretiranja potpomognutih područja u Australiji ali i o aktualnom projektu „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" za koji je veleposlanica Cox pokazala izniman interes.

„U Australiji postoji velik broj Hrvata upravo iz ove regije koji gaje snažne osjećaje prema Vukovaru te mi je upravo zbog toga izuzetna čast i zadovoljstvo što mogu dublje upoznati vaše planove i probleme i nadam se da zajedno možemo ostvariti uspješnu suradnju", rekla je veleposlanica Australije Susan Cox.

Gradonačelnik Penava je istaknuo kako će se svaka moguća prilika i ideja za poboljšanje života građana grada Vukovara od strane australskog veleposlanstva u RH, ili hrvatskog veleposlanstva u Australiji iskoristiti jer su upravo oni ti koji mogu otvoriti vrata novim i boljim suradnjama.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara Pilip Karaula koji je i sam nešto manje od devet godina živio u Australiji te je time podijelio svoja iskustva sa australskom veleposlanicom i zaključio kako bi mogao biti dobra spona sa ljudima iz tog dijela svijeta kako bi Vukovar još više povezali sa hrvatskim stanovništvom u Australiji.

Tijekom svog boravka u Vukovaru veleposlanica je posjetila i tvornicu obuće „Borovo" koja svoje proizvode plasira na tržište Australije te HGK Županijsku Komoru Vukovar.