{gallery}2016/03/31/01{/gallery} Na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita raspravljalo se o modelu prikupljanja sredstava za projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva".

„Jednoglasno je usvojena odluka da će Grad Split osigurati 200.000,00 kuna iz Proračuna. Grad će za prikupljanje sredstava za Projekt otvoriti i poseban podračun na koji će građani (fizičke i pravne osobe) moći uplatiti svoje priloge. Također, kako bi se građani što lakše uključili u davanje potpore Grad će prilikom dostave uplatnica za komunalnu naknadu dostaviti i bianco uplatnice putem kojih će moći dati svoj financijski prilog za obnovu Vukovarskog vodotornja, a dobrovoljni prilozi sakupljati će se i u suradnji sa Splitskom bankom putem sandučića koji će biti postavljeni na šalterima iste", rekao je gradonačelnik grada Splita Ivo Baldasar.

Nezavisni vijećnik Ivica Grubišić Gire je pozvao vijećnike da se odreknu jedne mjesečne naknade od 2.000,00 kuna. Dogovoreno je da će odricanje od vijećničkog paušala svaki vijećnik potpisati ponaosob, jer je riječ o individualnim pravima svakog vijećnika.