{gallery}2016/03/31/07{/gallery} Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković svoj je dvodnevni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji u pratnji ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata, gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave i župana Bože Galića započeo u Vukovaru odavanjem počasti poginulim i nestalim žrtvama iz Domovinskoga rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a potom i na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Premijer je posjetio i Spomen dom na Ovčari gdje je upoznat sa strahotama koje su se na Ovčari događale 1991. godine. U knjigu utisaka premijer je napisao: "Bože blagoslovi ove duše koje nećemo nikada zaboraviti. Njihova bol će uvijek ostati u našim srcima."

Premijer se pri povratku u grad zaustavio i kod Vodotornja gdje ga je gradonačelnik Penava upoznao s aktualnim projektom rekonstrukcije „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva".
U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana premijera Oreškovića dočekala je ratna ravnateljica vukovarske bolnice mr.sc. Vesna Bosanac koja ga je povela u razgledavanje Muzeja sjećanja, nakon čega se premijer također upisao u knjigu dojmova „Sjećanja na Vukovarsku bolnicu 1991."

Premijer Orešković u pratnji suradnika, gradonačelnika Ivana Penave i župana Bože Galića prošetao je središtem Vukovara do Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku, gdje je zapalio svijeću, a nakon toga se družio s građanima uz kavu u Gradskoj kavani „Navis".