{gallery}2016/04/04/07{/gallery} KK Cedevita organizirala je konferenciju za medije u Domu košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu na kojoj su govorili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, sportski direktor KK Cedevita Matej Mamić te jedan od arhitekata projekta „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" Josip Sabolić.

Košarkaški klub Cedevita s velikim pijetetom i poštovanjem prati obnovu Vukovara pokušavajući i svojim aktivnostima pomoći tim nastojanjima. Tako je prošle godine, podsjetimo se, KK Cedevita organizirala uspješni završni turnir košarkaškog Kupa Hrvatske Krešimir Ćosić u dvorani Borovo naselje kao i godinu dana ranije organizirajući u Vukovaru ˝domaću˝ utakmicu hrvatskog prvenstva protiv Alkara iz Sinja.

I ove godine KK Cedevita jednim posebnim projektom želi pomoći Vukovaru, ovom prigodom obnovi vodotornja u Vukovaru, simbola obrane grada i ratnih razaranja domovinskog rata. KK Cedevita je jedini hrvatski klub koji nastupa u elitnom europskom košarkaškom natjecanju, Euroligi, gdje je prošla u TOP 16 fazu, između 16 najboljih momčadi starog kontinenta.

Posljednju ovosezonsku utakmicu TOP 16 Eurolige KK Cedevita igra u petak, 08.04.2016.godine u 19:00 sati u Zagrebu, KC Dražen Petrović protiv KK Crvena Zvezda Telekom iz Beograda.

Odluka kluba je da se kompletan prihod od ulaznica s te utakmice donira projektu obnove Vukovarskog vodotornja. Besplatnih ulaznica nema te će svi igrači KK Cedevita iste kupiti. S obzirom na karakter utakmice i kvalitetu protivnika s kojim su se ove sezone sastali već 5 puta (2 pobjede i 3 poraza) vjerujemo da će posjeta biti velika te da će se uspjeti skupiti značajna financijska sredstva za donaciju.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava na konferenciji za medije je predstavio projekt obnove vodotornja te pozvao ljubitelje košarke u Draženov dom gdje će sa svojom suradnicima uveličati završnicu ovoga donacijskog projekta pomoći obnove vodotornja sa strane KK Cedevita.