Grad Vukovar sa zadovoljstvom objavljuje da je projekt „Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva" 14. travnja 2016. godine ostvario donacije u iznosu 1,024.796,18 kuna bez sredstava prikupljenih zahvaljujući pozivima na donatorski telefon 060 9084.

Imena svih donatora, fizičkih i pravnih osoba, te medijskih pokrovitelja nalaze se na web stranici www.vukovar.hr kao što će se naći i na posebnom mjestu Vukovarskog Vodotornja nakon obnove. Prema trenutačnoj situaciji i pregledu imena i mjesta donatora potpuno je ispunjena ideja o hrvatskom zajedništvu i osnovna misao vodilja u Gradu Vukovaru kod donošenja odluke o pokretanju projekta.

Donatori „Vukovarskog vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva" su iz svih segmenata hrvatskog društva i ponajviše ljudi velikog srca iz svih hrvatskih krajeva, ali i svijeta. Po našim saznanjima postoje umirovljenici koji svakog mjeseca od kako je krenuo projekt, nakon što prime svoju mirovinu, uplaćuju određeni iznos na poseban račun. To nas ohrabruje i drži uvjerenja kako ćemo uspjeti u hrvatskom zajedništvu.

Želimo naglasiti i činjenicu da postoje mnoge najave uplata značajnih sredstava pojedinaca, društava, sportskih klubova, gospodarstvenika u domovini i dijaspori. Donatorske večeri posvećene Vukovaru i projektu obnove Vodotornja najavljene su u Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj...

Raduju nas najave značajnih sredstava velikih hrvatskih tvrtki čija vodstva i 25 godina poslije pamte žrtvu Vukovara za domovinu Hrvatsku, Vukovar poštuju kao mjesto posebnog pijeteta i žele biti dijelom hrvatskog zajedništva.

Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara