{gallery}2016/05/18/02{/gallery} Vukovar, 18. svibnja - Grad Vukovar započinje s jednim od svojih kapitalnih projekata – izgradnja nove tržnice u vrijednosti 19.950.681,83 kuna sa PDV-om-čija se konačna realizacija očekuje u proljeće 2017. godine. Nova tržnica bit će u blizini naselja Olajnica, lokaciji između rijeke Vuke, zgrade FINA-e i Autobusnog kolodvora.

Za predmetne radove ishođena je pravomoćna građevinska dozvola te proveden postupak javne nabave za izvođenje radova, a kao najpovoljnija izabrana je ponuda tvrtke Gradnja d.o.o iz Osijeka.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i vlasnik Gradnje Berislav Šmit potpisali su danas u gradskoj vijećnici ugovor o izvođenju radova, a zatim je uslijedio zajednički obilazak lokacije buduće tržnice i predstavljanje projekta.
„Projekt nove gradske tržnice vrijedan 20-tak milijuna kuna je projekt za budućnost, izražava težnju naših građana koji žele uređen europski grad i dio je naših obećanja o boljem Vukovaru. Nova tržnica na Olajnici bit će na 3500 "kvadrata", a riječ je o zatvorenom objektu, s funkcijom i otvorenog, moderne konstrukcije, čiji je projektant akrhitekt Predrag Rechner, koji je dobio nagradu za osječki Trg slobode kao drugi najljepši trg u Europi. Unutar nove tržnice biti će objekti za tekstil, ribarnice i mesnice, pekarna, ugostiteljski objekti, štandovi za zelenu tržnicu, uz sve sanitarne uvjete, grijanje i hlađenje, kao i uređeno parkiralište. Poznato nam je da postoje određeni lobiji koji ne žele ovakvo rješenje, ali gledamo naprijed i bit će omogućeno svima nadmetanje za rad jer će prostori redovitom procedurom ići u zakup a svime će upravljati gradska tvrtka Komunalac d.o.o kao i do sada" – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako je, nakon što se izgradi nova gradska tržnica na Olajnici, na mjestu postojeće stare i danas neugledne tržnice predviđeno uređenje trga s parkom i fontanom.