{gallery}2016/05/23/07{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava se u sklopu posjete Primorsko-goranskoj županiji sastao s gradonačelnikom grada Rijeke.
Grad Rijeka je iz gradskog proračuna za projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" izdvojio 250.000,00 kuna. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je i mnoge druge projekte na kojima je Grad Rijeka sudjelovala, među kojima ističe stipendiranje 10 vukovarskih studenata, obnovu Sportske dvorane te izgradnju Mosta prijateljstva preko rijeke Vuke.

„Nismo željeli propustiti priliku za sudjelovanje u ovom projektu. Nadam se da ćemo što prije vidjeti obnovljeni vukovarski vodotoranj koji je simbol stradanja Vukovara ali i simbol zajedništva hrvatskog naroda", rekao je Obersnel.

Gradonačelnik grada Rijeke je istaknuo kako Grad Vukovar i Grad Rijeka imaju dugogodišnji kvalitetan i konstruktivan odnos te je prirodan nastavak bio uključiti se i u ovaj projekt.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava se zahvalio gradonačelniku Obersnelu na velikodušnoj donaciji te napomenuo kako je Rijeka prvo učinila konkretan potez uplatom navedenih sredstava, a ovaj susret je znak zahvale Grada Vukovara i njegovih građana.

„Iznimno puno nam znači pomoć Grada Rijeke, koja je nebrojeno puta stala uz Vukovar. Cijeli smo projekt koncipirali na zajedništvu, a uključivanje Rijeke nas je dovelo stepenicu bliže ka ostvarenju ideje. Osjetili smo da je Vukovar jedan od ključnih pokretača s kojim moramo krenuti u borbu za zajedništvo te smo u interesu Hrvatske države krenuli u priču o zajedništvu kako bi se prisjetili da smo svi jedno biće i da dišemo zajedno, bez obzira na različita mišljenja i političke podjele", rekao je Penava.