U organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru intenzivno se radilo na pripremama za svečani ispraćaj naših maturanata 2017. uz zajednički Quadrilla ples i prigodan glazbeni program.
237 maturanata sudjelovalo je u svečanom zajedničkom Quadrilla plesu na vukovarskom korzu te time sudjelovalo u inicijativi Europskog Quadrille plesnog festivala 2017. kojim će se pokušati postaviti novi Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesu četvorki za što se UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara posebno pripremao. Uz Vukovar, sinkronizirani ples četvorki odvijat će se u 58 gradova iz 7 zemalja.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček pozdravio je sve vukovarske maturante te im poželio puno uspjeha prilikom upisa na studije, a onima koji će se naći na tržištu rada da što prije pronađu posao i ostanu u našem gradu.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osigurao je doručak i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći dok je za obuku naših maturanata bila zadužena Agencija Koncert iz Osijeka.

Partneri u provedbi Norijade 2017. Su Ekonomska škola Vukovar, Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar, Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar i Agencija Koncert iz Osijeka, a za cijelu manifestaciju Grad Vukovar je iz Proračuna izdvojio 50.000,00kn.