Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović otvorila je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Vukovara koji se u organizaciji Grada Vukovara i Zajednice športskih udruga Grada Vukovara (ZŠUGV), a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora održao u Sportskoj dvorani Borovo naselje.
U natjecanju je sudjelovalo 240 djece iz dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2. Natjecanje se odvijalo kroz pet disciplina u konkurenciji dječaka i djevojčica.
Festival se održava u gotovo pedeset hrvatskih općina i gradova, a u njemu sudjeluje 15 000 djece koji na takav način uče o sportu i važnosti sudjelovanja. Geslo Olimpijskih igara je da je bitno sudjelovati, a ne samo pobijediti tako da kroz ovo natjecanje djeca uživaju u sportskim disciplinama, druženju, prijateljstvu i igri.
U duhu Olimpijskih igara djeca su nosila olimpijsku zastavu, upalila baklju te položila zakletvu te su se potom natjecala u malom nogometu, trčanju na 50 m, štafeti 4x25 m, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj s mjesta.